Aynı Apple Kimliğini İki Cihazda Kullanabilir misiniz?

Yani bir iPhone ve bir iPad satın aldınız ve aynı kimliğin her iki cihazda da çalıştığını görmekten mutlusunuz. Buraya kadar iyi, değil mi? Apple Kimliğinizin hemen başka bir iOS aygıtında kullanılabileceğini bilmek isteyebilirsiniz, ancak yeni bir aygıt aldıysanız ve aynı Apple Kimliğini paylaşmadıysanız, o zaman beklemeniz gerekir. Aynı Apple Kimliğini başka bir iOS aygıtında kullanabilmek için aygıtlarınızı yeniden bağladınız. Örneğin, bir iPhone, iPad ve iPod’unuz varsa ve bu aygıtları aynı Apple mağazasından satın aldıysanız, tüm aygıtlarda aynı Apple Kimliğini kullanabilirsiniz. Başka bir iPhone, iPad, iPod ve iPad’iniz varsa ve bu cihazları farklı kaynaklardan satın aldıysanız, bu cihazlarda aynı Apple Kimliğini kullanmanın tek yolu, hepsinin aynı Apple Kimliğine sahip olmasıdır. bize sorarsanız iyi bir fikir değil. İşte aynı Apple Kimliğinizi iki farklı cihazda kullanmanın birkaç yolu.

Aynı Apple Kimliğini İki Cihazda Kullanabilir misiniz?

Hayır, aynı Apple Kimliğini aynı anda yalnızca bir cihazda kullanabilirsiniz. Apple Kimliğinizi birden fazla aygıtta kullanabilmek istiyorsanız, her aygıt için farklı kimlikler ayarlamanız gerekir.

Apple Kimliği Nedir?

Apple Kimliği, aygıtlarınızı tanımlamanıza, alışveriş yapmanıza ve daha pek çok şeye yardımcı olmak için Apple tarafından kullanılan benzersiz bir tanımlayıcıdır.

Apple Kimliği Nasıl Oluşturulur:

  1. Account.apple.com/id/ adresindeki Apple Kimliği sayfasına gidin. Henüz yoksa yeni bir Apple Kimliği oluşturun. Zaten bir Apple Kimliğiniz varsa, Hesabım sayfasına gidin ve sol taraftaki menüden Kullan’ı seçin ve etkinleştirmek için mevcut Apple Kimliği parolanızı girin.
  2. Sonraki ekranda adınızı, e-posta adresinizi, parolanızı (güçlü bir parola kullandığınızdan emin olun), ülkenizi ve telefon numaranızı girin ve şu soruyu yanıtlayın: Bu Apple Kimliğini oluşturma amacınız nedir? (iCloud, tüm verilerinizi iCloud üzerinden gönderir, bu nedenle burada “Kişisel”i seçmeniz çok önemlidir).
  3. Sonrakine tıkla
  4. Adınızı ve soyadınızı, ülkenizi, eyalet veya ilinizi, posta kodunuzu veya posta kodunuzu, telefon numaranızı ve doğum tarihinizi (aa/gg/yy) girin ve şu soruyu yanıtlayın: Doğum tarihiniz nedir?
  5. Mevcut Apple Kimliğinizi başka bir cihazda kullanmak istiyorsanız, “Bu Apple Kimliğini diğer cihazlara bağla” onay kutusunu tıklayın ve mevcut Apple Kimliği parolanızı girin. Daha sonra bu hesabı diğer cihazlarda kullandığınızda yeni şifrenizi girmeniz istenecektir.
  6. Sonrakine tıkla
  7. Yeni Apple Kimliği için bir ad girin ve İleri’yi tıklayın.
  8. Yeni Apple Kimliği için bir parola yazın ve İleri’ye tıklayın.
  9. Hesap Oluştur’u tıklayın
  10. Size e-posta yoluyla gönderilen doğrulama kodunu girmeniz istenecektir (önceden aldıysanız, ekranınızın sağ üst köşesindeki “Doğrulama Kodunu Al” seçeneğine de tıklayabilirsiniz). Uygun kutuya girin ve ardından Doğrula’yı tıklayın.
  11. Bitirdiğinizde, aygıt ayarları menüsündeki (Ayarlar > iCloud) iCloud ayarlarını kullanmaya devam etmek için Ayarlar’dan çıkabilirsiniz. Şu andan itibaren, tüm verileriniz iCloud üzerinden gönderilecek, bu nedenle bir Apple Kimliğine kaydolurken “Kişisel”i seçmeniz çok önemlidir.

Apple Kimliğinizi Nasıl Yönetirsiniz?

  • Ayarlar > iCloud > Apple Kimliği’ne gidin.
  • Apple Kimliğinizi ve parolanızı girin.
  • Ekranın altındaki Oturumu Kapat’a dokunun.
  • Ayarlar > Genel > Sıfırla seçeneğine gidin.
  • Apple Kimliğinizi ve parolanızı tekrar girin ve Giriş Yap’a dokunun.
  • Aynı Apple Kimliğini birden fazla aygıtta kullanmak istemiyorsanız, kullanmak istediğiniz her aygıt için yeni bir Apple Kimliği oluşturabilir ve ardından aygıt ayarları menüsündeki (Ayarlar) iCloud ayarlarını kullanarak bunları birbirine bağlayabilirsiniz. > iCloud).
  • Aynı Apple Kimliğini birden fazla aygıtta kullanmak istiyorsanız, onu kullanmak istediğiniz her aygıt için yeni bir Apple Kimliği oluşturabilir ve ardından aygıt ayarları menüsündeki (Ayarlar > iCloud) iCloud ayarlarını kullanarak bunları birbirine bağlayabilirsiniz. . Örneğin: iPhone’unuzda iPod Touch 4G’ye sahip bir iPhone 4S ve iPhone 5S ve iPad 2 ve iPad 3 varsa, bu cihazların hepsi farklı iPhone/iPad/iPod Touch/iPad vb. modelleri olduğundan farklı kimliklere sahip olacaktır. , ancak hepsi aynı Apple Kimliğine sahip olacaklar çünkü hepsi ilgili cihaz ayarları menülerindeki (Ayarlar > iCloud) iCloud ayarları aracılığıyla birbirine bağlı.
  • Ayrıca, kullanmak istediğiniz her aygıt için yeni bir Apple Kimliği oluşturabilir ve ardından aygıt ayarları menüsündeki (Ayarlar > iCloud) iCloud ayarlarını kullanarak bunları birbirine bağlayabilirsiniz. Örneğin: iPhone’unuzda bir iPad 2’li iPhone 4S ve iPhone 5S veya iPod Touch 4G’li bir iPad 3 varsa, bu aygıtların hepsi farklı iPhone/iPad/iPod Touch/iPad modelleri olduğundan farklı kimliklere sahip olacaktır, vb., ancak hepsi aynı Apple Kimliğine sahip olacaklar çünkü hepsi ilgili cihaz ayarları menülerindeki (Ayarlar > iCloud) iCloud ayarları aracılığıyla birbirine bağlı. Örneğin: iPhone’unuzda iPhone 5S’li bir iPhone 4S ve iPod Touch 4G’li iPad 3’lü bir iPad 2 varsa, bu cihazların hepsi farklı iPhone/iPad/iPod Touch/iPad modelleri olduğundan farklı kimliklere sahip olacaktır. , vb., ancak hepsi aynı Apple Kimliğine sahip olacaklar çünkü hepsi ilgili cihaz ayarları menülerindeki (Ayarlar > iCloud) iCloud ayarları aracılığıyla birbirine bağlı.
  • Aynı Apple Kimliğini birden fazla aygıtta kullanmak istiyorsanız, onu kullanmak istediğiniz her aygıt için yeni bir Apple Kimliği oluşturabilir ve ardından aygıt ayarları menüsündeki (Ayarlar > iCloud) iCloud ayarlarını kullanarak bunları birbirine bağlayabilirsiniz. . Örneğin: iPhone’unuzun iPhone 5S ve iPad 2’li bir iPhone 4S’si ve iPod Touch 4G’li bir iPad 3’ü varsa, bu cihazların hepsi farklı iPhone/iPad/iPod Touch/iPad modelleri olduğundan farklı kimliklere sahip olacaktır, vb., ancak hepsi aynı Apple Kimliğine sahip olacaklar çünkü hepsi ilgili cihaz ayarları menülerindeki (Ayarlar > iCloud) iCloud ayarları aracılığıyla birbirine bağlı. Örneğin: iPhone’unuzun iPhone 5S ve iPad 2’li bir iPhone 4S’si ve iPod Touch 4G’li bir iPad 3’ü varsa, bu cihazların hepsi farklı iPhone/iPad/iPod Touch/iPad modelleri olduğundan farklı kimliklere sahip olacaktır, vb., ancak hepsi aynı Apple Kimliğine sahip olacaklar çünkü hepsi ilgili cihaz ayarları menülerindeki (Ayarlar > iCloud) iCloud ayarları aracılığıyla birbirine bağlı.

Aynı Apple Kimliğini İki Telefonda Kullanmanın Dezavantajları:

  1. Aynı Apple Kimliğine sahip iki cihazınız varsa ve her ikisi de aynı iCloud ayarlarına sahipse, o Apple Kimliği ile yeni bir cihaz kurarsanız bu iki cihaz birbirine bağlanır. Örneğin: iPhone’unuzda iPad 2’li iPhone 5S’li ve iPod Touch 4G’li iPad 3’lü bir iPhone 4S varsa, bu cihazların hepsi farklı iPhone/iPad/iPod Touch/iPad modelleri olduğundan farklı kimliklere sahip olacaktır. , vb., ancak hepsi aynı Apple Kimliğine sahip olacaklar çünkü hepsi ilgili cihaz ayarları menülerindeki (Ayarlar > iCloud) iCloud ayarları aracılığıyla birbirine bağlı. Örneğin: iPhone’unuzda iPhone 5S’li bir iPhone 4S ve iPod Touch 4G’li iPad 2 ve iPad 3 varsa, bu cihazların hepsi farklı iPhone/iPad/iPod Touch/iPad vb. modelleri olduğundan farklı kimliklere sahip olacaktır. ., ancak hepsi aynı Apple Kimliğine sahip olacaklar çünkü hepsi ilgili cihaz ayarları menülerindeki (Ayarlar > iCloud) iCloud ayarları aracılığıyla birbirine bağlı.
  2. Aynı Apple Kimliğini birden fazla aygıtta kullanmak istiyorsanız, onu kullanmak istediğiniz her aygıt için yeni bir Apple Kimliği oluşturabilir ve ardından aygıt ayarları menüsündeki (Ayarlar > iCloud) iCloud ayarlarını kullanarak bunları birbirine bağlayabilirsiniz. . Örneğin: iPhone’unuzda iPhone 5S’li bir iPhone 4S ve iPod Touch 4G’li iPad 2 ve iPad 3 varsa, bu cihazların hepsi farklı iPhone/iPad/iPod Touch/iPad vb. modelleri olduğundan farklı kimliklere sahip olacaktır. ., ancak hepsi aynı Apple Kimliğine sahip olacaklar çünkü hepsi ilgili cihaz ayarları menülerindeki (Ayarlar > iCloud) iCloud ayarları aracılığıyla birbirine bağlı. Örneğin: iPhone’unuzda iPhone 5S’li bir iPhone 4S ve iPod Touch 4G’li iPad 2 ve iPad 3 varsa, bu cihazların hepsi farklı iPhone/iPad/iPod Touch/iPad vb. modelleri olduğundan farklı kimliklere sahip olacaktır. ., ancak hepsi aynı Apple Kimliğine sahip olacaklar çünkü hepsi ilgili cihaz ayarları menülerindeki (Ayarlar > iCloud) iCloud ayarları aracılığıyla birbirine bağlı.
  3. Aynı Apple Kimliğini, ortak bir iCloud ayarına sahip olmayan birden çok aygıtta kullanmak istiyorsanız, onu kullanmak istediğiniz her aygıt için yeni bir Apple Kimliği oluşturabilir ve ardından bunları paylaşılan bir iTunes arşivi kullanarak birbirine bağlayabilirsiniz. . Örneğin: iPhone’unuzda iPhone 5S’li bir iPhone 4S ve iPod Touch 4G’li bir iPad 2 ve iPad 3 varsa, bu cihazların hepsi farklı iPhone/iPad/iPod Touch/iPad modelleri olduğundan farklı kimliklere sahip olacaktır, vb., ancak hepsi aynı Apple Kimliğine sahip olacak çünkü hepsi iTunes arşiv paylaşımı yoluyla birbirine bağlı. Örneğin: iPhone’unuzda iPod Touch 4G’ye sahip bir iPhone 4S ve iPhone 5S ve iPad 2 ve iPad 3 varsa, bu cihazların hepsi farklı iPhone/iPad/iPod Touch/iPad vb. modelleri olduğundan farklı kimliklere sahip olacaktır. , ancak hepsi aynı Apple Kimliğine sahip olacak çünkü hepsi iTunes arşiv paylaşımı yoluyla birbirine bağlı.

Özet

Bu kılavuzda, iki farklı iOS cihazında Apple Kimliğini nasıl kuracağınızı göstereceğiz. Aynı Apple kimliğini iki farklı iOS cihazında kullanmanın dezavantajlarını da listeledik.

SSS:

S: Apple kimliğini iki farklı iOS cihazında ayarlamak için iCloud’u kullanabilir miyim?

C: Evet, yapabilirsiniz, ancak dezavantajı, arkadaşlarınız ve aileniz için kafa karışıklığı yaratabilmesidir.

S: Aynı Apple Kimliğini iki farklı iOS cihazında kullanmanın dezavantajları nelerdir?

C: Ana dezavantaj, iTunes arşivinizle yalnızca tek bir aygıtı eşzamanlayabilecek olmanız, ancak diğer tüm aygıtların içeriklerini iTunes arşivinizle eşzamanlayamayacak olmasıdır. İkinci dezavantaj, iCloud depolaması için her cihaz için ayrı ayrı ödeme yapmanız gerekmesidir.

S: Aynı Apple Kimliğini iki farklı iOS cihazında kullanmanın başka dezavantajları var mı?

C: Başka dezavantaj olmamasına rağmen, her aygıt için iCloud saklama alanını manuel olarak yönetmeniz gerekir.

S: iOS aygıtlarım için iCloud hesabımı iTunes’a bağlayabilir miyim?

C: Evet, yapabilirsiniz. iCloud hesabınızı iTunes’a bağlayabilir ve ardından iCloud hesabınızda depolanan içeriği cihazınızla senkronize edebilirsiniz.

S: iCloud hesabımı iTunes’a bağlama ve cihazımla eşzamanlama adımları nelerdir?

C: iCloud hesabınızı iTunes’a bağlamak için aşağıdaki adımları izleyin: Aynı Apple Kimliğini birden fazla iOS aygıtında kullanmak için iki yöntemden birini kullanmanız gerekir: Yeni bir Apple Kimliği oluşturun veya aynı Apple Kimliğini kullanın birden fazla cihazda. Bu kılavuzda, iki farklı iOS cihazında Apple Kimliğini nasıl kuracağınızı göstereceğiz. Aynı Apple Kimliğini iki farklı iOS cihazında kullanmanın dezavantajlarını da sıraladık.: İki farklı iOS cihazında Apple Kimliği kurmak için iCloud’u kullanabilir miyim?: Evet, yapabilirsiniz, ancak dezavantajı, arkadaşlarınız ve aileniz.

About admin

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir