Benzin Plastiği Çözer mi?

Benzin plastiği çözmez, ancak ikisi birbiriyle temas ettiğinde reaksiyona girebilir. Bir petrol sızıntısını temizlemek için benzin kullanıyorsanız, hayır, benzin plastiğinizi çözmez. Bununla birlikte, plastik malzeme içeren bir kaba yanlışlıkla benzin döküyorsanız, benzinin plastiği çözmesi mümkündür. Çoğu plastik tarafından kullanılan kimyasal bileşiğe polietilen tereftalat denir. Bu kimyasal bileşik, benzin ve mineral yağ gibi hidrokarbonlarla reaksiyona girer.

Benzin plastiği çözer mi?

Gördüğünüz gibi benzin plastiği çözmez, ancak ikisi birbiriyle temas ettiğinde reaksiyona girebilir. Bir petrol sızıntısını temizlemek için benzin kullanıyorsanız, hayır, benzin plastiğinizi çözmez. Bununla birlikte, plastik malzeme içeren bir kaba yanlışlıkla benzin döküyorsanız, benzinin plastiği çözmesi mümkündür. Çoğu plastik tarafından kullanılan kimyasal bileşiğe polietilen tereftalat denir.

Benzin Nedir?

Benzin, çoğunlukla etan, propan, bütan, pentan ve benzenden oluşan bir hidrokarbon karışımıdır. Ayrıca alifatik ve aromatik hidrokarbonlar içerir. Benzin, araçlara güç sağlamak ve evleri ısıtmak gibi çeşitli kullanımlara sahiptir.

Benzin Çözünen Plastiğin İşlemi Nedir? Adım adım

Benzin plastiği eritme işlemi aşağıdaki gibidir:

  1. Benzin gibi hidrokarbon plastikle karıştırılır. Hidrokarbon, petrol kaynaklarından rafine edilmiş bir yağdır. Plastiğin moleküler bağlarını parçalamak ve daha hızlı bozulmasını sağlamak için yağ plastikle karıştırılır. Bu işlem, plastiklerin atılması için büyük ölçekte kullanılabilir.
  2. Benzin gibi hidrokarbon, havadaki oksijenle reaksiyona girerek karbondioksit gazı ve su buharı gazı oluşturur. Karbondioksit, plastikteki polimer zincirlerine saldıran ve onu monomer adı verilen daha küçük moleküllere parçalayan karbonik asit gazı (H2CO3) oluşturur. Monomerler, oksijen tarafından kolayca ayrı moleküllere veya oligomer adı verilen daha kısa parçalara ayrılan çok uçucu bileşiklerdir. Bu daha küçük, daha uçucu bileşikler, plastikleri daha küçük parçalara ve nihayetinde bir konteynerden veya çöp sahasından rüzgar veya yağmurla kolayca çıkarılabilen küçük parçacıklara ayıran şeydir.
  3. Plastik parçacıklar daha büyük parçalardan ayrılır ve hava akımlarıyla taşınır. Plastik parçacıklar, başka yerlerde birikinceye kadar kirlenme alanından çok uzak mesafelere taşınabilir. Bu işlem, plastiklerin atılması için büyük ölçekte kullanılabilir.
  4. Plastik parçacıklar daha büyük parçalardan ayrılır ve hava akımlarıyla taşınır. Plastik parçacıklar, başka yerlerde birikinceye kadar kirlenme alanından çok uzak mesafelere taşınabilir. Bu işlem, plastiklerin atılması için büyük ölçekte kullanılabilir.
  5. Plastik parçacıklar daha büyük parçalardan ayrılır ve hava akımlarıyla taşınır. Plastik parçacıklar, başka yerlerde birikinceye kadar kirlenme alanından çok uzak mesafelere taşınabilir. Bu işlem, plastiklerin atılması için büyük ölçekte kullanılabilir.
  6. Hidrokarbon karışımı bir çöp sahasına ulaştığında havadaki oksijenle reaksiyona girerek karbondioksit gazı ve su buharı gazı (H2O) oluşturur. Karbondioksit, plastikteki polimer zincirlerine saldıran ve onları monomer adı verilen daha küçük moleküllere ayıran karbonik asit gazı (H2CO3) oluşturur. Monomerler, oksijen tarafından kolayca ayrı moleküllere veya oligomer adı verilen daha kısa parçalara ayrılan çok uçucu bileşiklerdir. Bu daha küçük, daha uçucu bileşikler, plastikleri daha küçük parçalara ve nihayetinde bir konteynerden veya çöp sahasından rüzgar veya yağmurla kolayca çıkarılabilen küçük parçacıklara ayıran şeydir.
  7. Hidrokarbon karışımı bir çöp sahasına ulaştığında havadaki oksijenle reaksiyona girerek karbondioksit gazı ve su buharı gazı (H2O) oluşturur. Karbondioksit, plastikteki polimer zincirlerine saldıran ve onları monomer adı verilen daha küçük moleküllere ayıran karbonik asit gazı (H2CO3) oluşturur. Monomerler, oksijen tarafından kolayca ayrı moleküllere veya oligomer adı verilen daha kısa parçalara ayrılan çok uçucu bileşiklerdir. Bu daha küçük, daha uçucu bileşikler, plastikleri daha küçük parçalara ve nihayetinde bir konteynerden veya çöp sahasından rüzgar veya yağmurla kolayca çıkarılabilen küçük parçacıklara ayıran şeydir.
  8. Hidrokarbon karışımı bir çöp sahasına ulaştığında havadaki oksijenle reaksiyona girerek karbondioksit gazı ve su buharı gazı (H2O) oluşturur. Karbondioksit, plastikteki polimer zincirlerine saldıran ve onları monomer adı verilen daha küçük moleküllere ayıran karbonik asit gazı (H2CO3) oluşturur. Monomerler, oksijen tarafından kolayca ayrı moleküllere veya oligomer adı verilen daha kısa parçalara ayrılan çok uçucu bileşiklerdir. Bu daha küçük, daha uçucu bileşikler, plastikleri daha küçük parçalara ve nihayetinde bir konteynerden veya çöp sahasından rüzgar veya yağmurla kolayca çıkarılabilen küçük parçacıklara ayıran şeydir.
  9. Hidrokarbon karışımı bir çöp sahasına ulaştığında havadaki oksijenle reaksiyona girerek karbondioksit gazı ve su buharı gazı (H2O) oluşturur. Karbondioksit, plastikteki polimer zincirlerine saldıran ve onları monomer adı verilen daha küçük moleküllere ayıran karbonik asit gazı (H2CO3) oluşturur. Monomerler, oksijen tarafından kolayca ayrı moleküllere veya oligomer adı verilen daha kısa parçalara ayrılan çok uçucu bileşiklerdir. Bu daha küçük, daha uçucu bileşikler, plastikleri daha küçük parçalara ve nihayetinde bir konteynerden veya çöp sahasından rüzgar veya yağmurla kolayca çıkarılabilen küçük parçacıklara ayıran şeydir.
  10. Hidrokarbon karışımı bir çöp sahasına ulaştığında havadaki oksijenle reaksiyona girerek karbondioksit gazı ve su buharı gazı (H2O) oluşturur. Karbondioksit, plastikteki polimer zincirlerine saldıran ve onları monomer adı verilen daha küçük moleküllere ayıran karbonik asit gazı (H2CO3) oluşturur. Monomerler, oksijen tarafından kolayca ayrı moleküllere veya oligomer adı verilen daha kısa parçalara ayrılan çok uçucu bileşiklerdir. Bu daha küçük, daha uçucu bileşikler, plastikleri daha küçük parçalara ve nihayetinde bir konteynerden veya çöp sahasından rüzgar veya yağmurla kolayca çıkarılabilen küçük parçacıklara ayıran şeydir.

Benzin Plastiği Nasıl Çözer?

  • Plastikteki kimyasallar, benzindeki kimyasallarla reaksiyona girerek kimyasal bir reaksiyon oluşturur.
  • Plastik ve benzin, daha sonra plastik benzin olarak adlandırılan yeni bir bileşik oluşturarak birlikte karışır.
  • Benzin ve plastik, yakıt veya yağ olarak kullanılabilecek bir sıvı oluşturmak için bir araya gelir.
  • Benzin ayrıca diğer plastik türlerini onlarla birleştirerek ve onları plastik benzin olarak da adlandırılan başka bir bileşiğe reaksiyona sokarak çözebilir.
  • Benzin, plastik gibi diğer maddelerle karıştığında ısı üretir, bu da içindeki tüm kimyasal bileşikleri başka bir kimyasal türe dönüştürür ve bu da plastik benzin veya petrol olarak kullanılan başka bir maddeye erimelerini mümkün kılar. yakıt veya yağ.
  • İki şeyi bu şekilde bir araya getirdiğinizde, emülsiyon olarak bilinirler, çünkü bunlar, bir omlet veya su ve yağ karışımı yapmak için yumurta akı ve sarısı gibi tek bir ünitede karıştırılmış hem sıvı hem de katı bileşenlere sahiptirler.
  • Benzin ve plastik, yakıt veya yağ için kullanılan ince bir sıvı oluşturmak üzere birlikte karıştırılabilir.
  • Benzin bir plastiğe dokunduğunda plastiği balmumu veya tereyağı gibi yumuşatabilir, ancak benzin yeterince ısıtıldığında çelik gibi sertleşir. Bu, bunlardan yakıt veya yağ yapılarak kullanılabilir.
  • Benzin ve plastikler aynı kimyasal formüle sahiptir, bu da aynı elementlerden yapıldıkları anlamına gelir, bu da ikisini de petrol bazlı malzemeler olarak adlandırır.

Çözüm

Benzin gibi hidrokarbon, bir konteynerden veya depolama sahasından rüzgar veya yağmurla kolayca çıkarılabilen daha küçük hidrokarbon parçalarına ayrılır. Gördüğünüz gibi benzin plastiği çözmez, ancak ikisi birbiriyle temas ettiğinde reaksiyona girebilir. Bir petrol sızıntısını temizlemek için benzin kullanıyorsanız, hayır, benzin plastiğinizi çözmez.

About admin

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir