Salgın HBO Max, Netflix veya diğer akış siteleri sırasında milyonlarca kişi evlerine kapatıldığında bile, iklim değişikliğinde büyük bir değişiklik gördük; ve vardiya daha iyi oldu.
Bunun nedeni, plastik disklerin seri üretiminin etkilenmesi, enerji tüketimini ve CO2 emisyonlarını azaltmasıydı. Ancak yine de iklimsel olumsuzluklarla karşı karşıyayız.
İklime yardımcı olmak için HBO Max, Netflix, Hulu ve Spotify gibi akış platformları işleri ciddiye almaya başladı. Farkındalık yaratmak için kampanyalar başlattılar ve karbon ayak izini azaltmak için adımlar attılar.
Sürdürülebilirliğe Yönelik HBO ve HBO Max Adımları:
Günümüz dünyasında çevreye duyarlı herhangi bir kişi, bu şovları HBO Max’te aşırıya kaçmaktan kaçınacaktır. Ancak HBO ve HBO Max, ürettikleri CO2’nin tüm dünyayı etkileyen etkilerini azaltmak için birkaç adım attı.
Böylece, HBO Max’i İngiltere’de, ABD’de veya dünyanın herhangi bir yerinde suçluluk duymadan yayınlayabilirsiniz.
HBO Max 2020’de çıktı ve Hulu ve Disney plus’ı kazanarak akış savaşlarını çoktan devraldı. Üzerinde Game of Thrones, House of Dragons ve Studio Ghibli var.
Son zamanlarda, artan çevresel değişikliklerle mücadele etmek için de adım attılar. HBO ve HBO Max, şirketin yarattığı Karbon ayak izlerini tersine çevirmek için COOL Effect ile ortaklık kurdu. Myanmar’daki Değişim Denizi ve Oregon’daki batıyı sulama da dahil olmak üzere, kullanıcılarının da bağışta bulunabileceği iki girişim başlattılar.
Değişim denizinde mangrov bitkisi dikmeyi planlıyorlar. Kıyı şeridine yardımcı olur ve ayrıca CO2’nin etkilerini tersine çevirirken bölgede yaşayan insanlara yardımcı olur.
Oregon’daki batı girişimini sulamak, Kuzeybatı Pasifik ve Kaliforniya havzasında bulunan çeşitli yeşil yaşamın korunmasına yardımcı olur.
Netflix’in sürdürülebilirliğe yönelik adımları:
Netflix, günümüz dünyasında mevcut olan en büyük akış platformlarından biridir. Farklı içerikleriyle çoğu ülkeye hitap ederler; Doğa belgeselleri ile farkındalık yaratmanın yanı sıra şirketin üzerine düşeni yaptığı da görülüyor.
2022’nin sonunda şirket, %0 karbon ayak izi hedefine ulaşmayı taahhüt ediyor. Hedeflerine ulaşmak için, Dünya’daki karbon seviyelerinin yükseltilmesi üzerinde olumsuz etkisi olan projelere başladılar; ormanların korunması ve arttırılması ile su yüzeyindeki ve altındaki arazilerin temiz tutulması bunlara dahildir.
Karbon emisyonlarını 2030 yılına kadar 2019’da kaydedilen seviyelerin %45 altına düşürmek için çalışıyorlar. Ayrıca Netflix, tedarik zincirinin neden olduğu dolaylı karbon emisyonunu da azaltıyor. Netflix yalnızca verilerin doğru kullanımında değil, aynı zamanda sürdürülebilirlikte de kazanır.
Hulu’nun sürdürülebilirliğe yönelik adımları:
HBO Max ve Netflix’ten sonra Hulu, çevreyi daha iyi hale getirme yarışında çok ileride. Normal koşullarda fazla enerjinin kullanılması elektrik üretimine neden olur. Elektrik üretimi, enerji santrallerinin tam gaz çalışmasını gerektirir.
Bu, CO2 emisyonlarında bir artışa neden olur. 2020’de yalnızca ABD, 4.01 trilyon kWh elektrik üretmekten sorumluydu ve bu da 1.55 milyar metrik ton CO2 CO2 emisyonuna neden oldu.
Hulu, yenilenebilir enerji ile çalışan önde gelen veri merkezi sağlayıcılarından biri olan Switch ile ortaklık kurdu. %100 yenilenebilir enerji ile çalışabilmeleri için veri merkezlerini yeniden konumlandırmayı planladılar.
Sayısal olarak, Hulu’nun bu değişimi, her yıl atmosfere salınan 265.000 ton CO2’yi kurtardı. Bu şekilde, Hulu’nun aboneleri en sevdikleri programları endişelenmeden izleyebilirler.
Spotify’ın Sürdürülebilirliğe Yönelik Adımları:
Her gün yeni müzikler çıkıyor ve dünya nüfusunun yarısından fazlası her dakika dinliyor. Böylece, Olivia Rodrigo’nun ehliyeti çıktığında, müzik rekorları kırdı ve New York’tan Londra’ya uçmaktan çok daha fazla olan ancak 4000 ile çarpılan yeterli CO2 üretti.
1960’dan 2000’e kadar müzik platformları karbon salınımını %45, yani yılda iki yüz bin ton artırdı. Bir albümü 5 saat boyunca dinlemek, plastik bir CD yapmaya eşdeğerdir (bu, ambalajının yapımını içermez).
Spotify, çevreye yardımcı olmak için veri merkezlerini terk etti ve şimdi Google Cloud Platform’u (GCP) kullanıyor. Spotify, yenilenebilir enerji kullanma konusundaki GCP taahhüdünü sürdürmeye çalışıyor ancak uygulamada başarısız oluyor.
Bireysel düzeyde yapabileceğiniz şey, yalnızca bir şarkı dinliyorsanız, akış kalitesini kurtarabilir veya kullandığınız cihazı değiştirebilirsiniz.
Düşüncelerden Sonra
Bu makaleyi okuduktan sonra, bazı rakamlar şok edici olabilir veya basit bir dizi izleme eyleminin Dünya’yı da etkilediğinin ortaya çıkması, sizin bir duruş sergilemeniz için yeterli olmalıdır.
Yardımcı olmak için yapabileceğiniz şey, öncelikle karbon ayak izlerini azaltmak için çalışan bir şirket seçmek, ardından internet tüketiminizi azaltmak, başka bir cihaza geçmek, daha küçük bir cihaz daha iyidir, daha az cihaz kullanmak, video kalitesini düşürmek, DVD’lerinizi ödünç almak veya satın almak. onları Shopify’dan ve yeniden izlemek isterseniz kendinize bir tane alın.
Tek yapmanız gereken yaşam tarzınızda daha küçük değişiklikler yapmak ve sonuç olarak bu, Dünya’nın iklimini önemli ölçüde etkileyecektir.