İphone Düşük Güç Modu Hakkında Herşey

Gerçekten işe yaradığını hissediyorsunuz. İphone’un, şarjı %20’ye indiği zaman size ekranda rahatça görebileceğiniz bir bildirimle “Düşük Güç Modu” nu açmalısın. diyor. Ama sen istersen şarjın daha yüksek seviyelerdeyken dahi “Düşük Güç Modu” nu etkinleştirebilirsin. %80 ve üzeri şarj ettiğiniz zaman eğer açıksa otomatik olarak “Düşük Güç Modu” kapatılır. “Düşük Güç Modu” nu açtığınız zaman pil simgesi sarı olur.

İphone “Düşük Güç Modu” hangi özellikleri devre dışı bırakıyor?

  1. Mail senkronizasyonunu devre dışı bırakır. Elle kontrol etmeniz gerekir.
  2. Arkaplanda uygulama yenilemeyi kapatır. Tüm uygulamalar için geçerlidir.
  3. Eğer otomatik güncelleme ve indirmeler aktif ise duraklatılır.
  4. Görsel efektler kullanılamaz. Ayarlar>Erişilebilirlik>Hareket>Hareketi Azalt
  5. Ekran kilidi 30 saniye olarak ayarlanır. Ayarlar>Ekran ve Parlaklık>Otomatik Kilit
  6. İcloud fotoğrafları geçici olarak durdurulur.
  7. 5G durdurulur. Video yayını yapıldığı zamanlar hariçtir.

Düşük Güç Modu telefona zarar verir mi?

Hayır. Güç tasarrufu modunu uzun süre kullanmak telefonunuza zarar vermez. Gerekli olmadığı hallerde “Düşük Güç Modu” kullanılmasını tavsiye etmiyoruz. Düşük güç modu telefonunuzda performans kayıplarına neden olur. İphone’unuz bütün güç tüketen kaynaklarını, verimli kullanma adına kısıtlar. Bunun sonucunda da telefonunuz uygulamaları çalıştırırken donabilir, uygulamaları açarken yavaşlama ve dokunmatik hassasiyetinde gecikmelere sebep olabilir. Fakat bu durum telefonunuzun bozulduğu anlamına gelmez. “Düşük Güç Modu”nu kapattığınız zaman İphone’unuzu tam performansla kullanabilirsiniz.

Pil döngülerini anlamak

Pil ömrü hakkında bilmeniz gereken ilk şey şudur: iPhone’lar pil ömürlerini yıllar olarak değil, döngülerde ölçer.

Telefonunuzun sağ üst köşesindeki pil yüzdesini göz ardı edin. Bu şarj yüzdesinin konumuzla hiçbir ilgisi yok. Şarj döngüsü, pilinizin %100’ünü doldurulmasıdır. %40’tan %100’e kadar şarj ettiniz diyelim, yani bir döngü boyunca %60 kadar şarj ettiniz. İphone’unuzu şarj ettikten sonra bile, 1 tam şarj döngüsünü tamamlamak için %40 daha şarj etmeniz gerekir.

Günde bir tam döngü veya kullanımınıza bağlı olarak birkaç günde bir tam döngüyü yakalayabilirsiniz.

Uygulamaları yukarı kaydırıp kapatmak

Bu efsane uzun zamandır İphone kullanıcıları arasında kulaktan kulağa dönüp dolaşıyor. Hatta çoğu kişi için bir rahatlama ritüeli haline gelmiş vaziyette.

Sonuçta, kullanmayacaksanız başka neden bu özellik telefonunuzda olsun ki? Olayın birde eğer açıksa arkada kesin bir şeyleri etkiliyordur psikolojisi var.

Arka planda çalışıpta, pil ve veri kullanan uygulamalar hakkında hepimizin iş bilmez kimseler tarafından uyarıldığı da düşünüldüğünde, mantıklı görünüyor.

Aslında, uygulamaları kapatmak, yapmak istediğiniz şeyin tam tersini yapar.

Daha önce kapattığınız uygulamaları yeniden açtığınızda, tekrar yüklemek için daha fazla işlemci gücü kullanır. Siz bunu yapmayın. Faydalarını göreceksiniz.

Sık sorulan sorular

İphone batarya değişimi garanti kapsamında mı?

İphone’unuzu servise götürdüğünüzde veya gönderdiğinizde Apple teknisyenleri telefonunuzun pil döngüsünü kontrol eder. 500 tam şarj döngüsünü tamamlayan İphone’lar için ücretsiz pil değişimi yapılmaz. İphone’unuzun garantisi devam ediyorsa ve pil sağlığınız %80 seviyelerinde ise genellikle pil değişimi yapıyorlar. Bu süre içerisinde pilinizin 500 tam şarj döngüsünü de tamamlamamış olması gerekiyor.

İphone pil sağlığı kaç olunca değişmeli?

Apple teknisyenleri %80 ve %85 civarındaki batarya sağlığına sahip cihazlarda garanti kapsamında ücretsiz değişim yapıyorlar. %80 altına inen batarya sağlığında, bataryanızı değiştirmenizi tavsiye ediyoruz.

İphone pil sağlığı servis yazıyor ne yapmalıyım?

İphone’unuzun pili 1000 tam şarj döngüsünü geride bırakmış demektir. Pil sağlığı “Servis” yazan İphone’larda performans düşüşleri gözlemlenebilir. Kendiliğinden kapanma, donma, dokunmatik algılamasında gecikme ve ekran geçişlerinde ağırlık gibi sorunlarla karşılaşabilirsiniz. En kısa sürede pilini değiştirmenizi tavsiye ederiz.

İphone pil sağlığı neden düşer?

Akıllı telefon pilleri, cıva, kurşun, nikel ve kadmiyum karışımından meydana gelen kimyasal bir bileşendir. Kullanıma ve kimyasal yaşına bağlı olarak şarj tutma kapasitesi azalır. Kapasitesi azaldıkça da pil sağlığında düşüş görülür. Bu durum tüm akıllı telefonlar için geçerlidir. İphone’larda tek fark yazılımsal olarak pil sağlığını kontrol edip, kullanıcısına bilgi vermesidir.

İphone pil sağlığı en az kaç olmalı?

Eğer ikinci el bir İphone almayı düşünüyorsanız, pil sağlığının en az %90 seviyelerinde olmasına dikkat edin. Pil sağlığıyla birlikte tam şarj döngüsüne de bakılmasını tavsiye ediyoruz. 500 tam şarj döngüsünü tamamlayan İphone’ların pili teknik olarak ölü kabul edilir. %85 ve altındaki pil sağlığında Apple pil değişimi önermektedir.

About admin

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir