Parola Olmadan Ekran Süresi Nasıl Kaldırılır

Çocuğunuzu ekrandan uzak tutmak zordur. Ancak can sıkıntısından kaçmak ve öğrenmek için ekran koruyucular ve uygulamalar kullanmalarını engellemek daha da zor. İşte size yardımcı olacak üç ipucu: 1. Ekranda geçirilen zamanı eğlenceli hale getirin – çocuğunuzu ekranlardan uzaktayken eğlendirecek oyunlar veya aktiviteler bulun. Bu, kitap okumaktan bilgisayarda oyun oynamaya kadar her şey olabilir. 2. Çocuğunuza uygun bir uygulama bulun – birden fazla çocuğunuz varsa, hepsine uygun bir uygulama bulun ve ekran koruyucular ve diğer dijital cihazlarla uyumlu olduğundan emin olun. 3. Sınırlar belirleyin – çocuğunuzun bir seferde ekranlarda ne kadar zaman geçirebileceğine dair bir sınır belirleyin ve bu sınıra ne zaman ulaşıldığını bildiklerinden emin olun. Bu, her gün belirli bir süre ekranlardan uzak durmanın neden önemli olduğunu anlamalarına yardımcı olacaktır.

Parola Olmadan Ekran Süresi Nasıl Kaldırılır

1. Ekranda geçirilen zamanı eğlenceli hale getirin – çocuğunuz ekranlardan uzaktayken eğlendirecek oyunlar veya aktiviteler bulun. Bu, kitap okumaktan bilgisayarda oyun oynamaya kadar her şey olabilir.

2. Çocuğunuza uygun bir uygulama bulun – birden fazla çocuğunuz varsa, hepsine uygun bir uygulama bulun ve ekran koruyucular ve diğer dijital cihazlarla uyumlu olduğundan emin olun.

3. Sınırlar belirleyin – çocuğunuzun bir seferde ekranlarda ne kadar zaman geçirebileceğine dair bir sınır belirleyin ve bu sınıra ne zaman ulaşıldığını bildiklerinden emin olun. Bu, her gün belirli bir süre ekranlardan uzak durmanın neden önemli olduğunu anlamalarına yardımcı olacaktır.

Ekran Süresini Neden Kaldırmanız Gerekiyor?

1. Ekran süresi dikkat dağıtıcıdır.

2. Ekran süresi bağımlılık yapar.

3. Ekran zamanı, çocuğun zamanını ve dikkat süresini boşa harcıyor.

4. Ekran başında geçirilen zaman, özellikle çocuklar küçükken, çocuğun büyümesini ve gelişmesini engelleyebilir.

5. Ekran zamanı, hiç ilgisi olmayan ya da saatlerce ekrana bakmaktan daha eğlenceli ve ilgi çekici olan, çocuklarıyla oynamak gibi zamanlarıyla ilgili başka işleri olan çocuklar için sıkıcı olabilir. arkadaşlar veya ödev yapmak.

6. Beyin, ortalama bir çocuğun bugün alması gereken ekran süresi miktarına (bu miktar günde 2-3 saat civarındadır) ayak uyduracak kadar gelişmemiştir.

7. Ekranlar, ekranlara uzun süre göz kırpmadan bakmaktan göz yorgunluğuna neden olabilir, bu da görüşü azaltır ve baş ağrısı, boyun ağrısı ve göz hareketlerinde sürekli kesinti olmaksızın görevlere odaklanmada zorluk gibi sorunlara neden olur ve bu da bulanık görmeye neden olur. , baş ağrısı ve yorgunluk (özellikle akşamları).

8. Ekranda çok fazla zaman harcayan çocuklar endişeli hissederek büyüyebilirler çünkü onlara can sıkıntısıyla nasıl başa çıkacakları ya da diğer insanlarla etkileşim kurmak yerine gün boyu ekranlarda konuşmalarını izlemek yerine başkalarıyla konuşarak sosyal becerilerini nasıl geliştirecekleri öğretilmemiştir. gerçek yaşam durumlarında (okul gibi) yüz yüze. 9. Çocuklar arkadaşlarıyla sosyal aktivitelere katılmak yerine ekran başında vakit geçirerek hayatı kaçırdıklarını hissettikleri için depresyona girebilirler.

10. Çocuklar, çevrelerindeki diğer çocukların sürekli ekran kullandıklarını ve bu konuları konuşabilecekleri arkadaşlarının ya da ilgi alanlarının olmadığını görünce kendilerini yalnız ve dışlanmış hissetmelerine neden olarak kontrolden çıkma ve endişe duymaya başlayabilirler. dünyadaki yer.

11. Sürekli ekran kullanan çocukların, ekranları çok kullanmaları sonucunda diğer çocuklarla yeterince kaliteli zaman geçirmedikleri için okulda zorbalık yaşama olasılıkları daha yüksektir.

12. Ekran başında çok fazla zaman harcayan çocuklar (özellikle gün içinde aşırı ekran kullanırlarsa), daha ileri yaşlarda beyinleri normal gelişmediği için DEHB, anksiyete bozuklukları, depresyon ve hatta şizofreni semptomları geliştirebilirler. çocukken çok fazla ekran zamanı harcamaktan (ki bu büyümenin normal bir parçasıdır).

Ekran Süresinde Sınır Nasıl Belirlenir

1. Bir çocuğun gün boyunca ekranları kullanabileceği süreyi sınırlayarak başlayın.

2. Ekran süresini günde 1-2 saatle veya mümkünse daha azıyla sınırlayın. Bir çocuk kullanacaksa ekranlar gün içinde aşırı derecede, günün belirli saatlerinde (örneğin okulda) cihazlarını tamamen almayı düşünün.

3. Çocuğunuz gün boyu ekran kullanmaya alıştıysa, alışması ve eskisi kadar kullanamamaya alışması biraz zaman alabilir. Yavaş yavaş değişiklikler yaparsanız, yaşamlarında bir şeylerin nasıl değiştiğine üzülmemeleri sizin ve çocuğunuz için en iyisidir.

4. Aileniz için ekran zamanı çok fazlaysa ve ekran süresini sınırlamanın başka bir yolu yoksa, çocuğunuzun sevdiği şeyleri ekranlar tarafından kesintiye uğramadan yapabileceği bir “ekransız alan” oluşturmayı deneyin (örneğin : kitap okumak, spor yapmak veya oyun oynamak).

5. Ayrıca, topluluğunuzdaki diğer ebeveynlerle konuşmayı ve teknolojiye güvenmek yerine sosyal becerilerini geliştirmelerine yardımcı olmak için çocuklarının ekran süresini sınırlamak isteyen aileleri destekleyen yerel veya ulusal kuruluşlar olup olmadığını öğrenmeyi düşünebilirsiniz. yaşamları boyunca geçen süre (bkz: Ekran Süresi Kaynakları).

Ekran Süresi Olmadan Ekran Koruyucuların ve Uygulamaların Keyfini Çıkarma

1. Bazı uygulamalar, bir ekran koruyucuyu her zaman açık tutmanıza ve çocuğunuz cihazlarından uzaktayken oynatmanıza izin verir.

2. Çocuğunuzun sevdiği şeyleri ekranlar tarafından kesintiye uğramadan yapabileceği bir “ekransız bölge” de oluşturabilirsiniz (örneğin: kitap okumak, spor yapmak veya oyun oynamak).

3. Çocuğunuzun ekran başında geçirdiği süreyi sınırlamanız gerekiyorsa, çocuğunuzun sevdiği şeyleri ekranlarla kesintiye uğratmadan (örneğin kitap okumak, spor yapmak veya oyun oynamak) yapabileceği bir “ekransız bölge” oluşturmayı deneyin.

4. Yaşamları boyunca sürekli teknolojiye güvenmek yerine, çocuklarınızın sosyal becerilerini geliştirmelerine yardımcı olmak için (bkz: Ekran Süresi Kaynakları), toplumunuzda çocukları için ekran süresini sınırlamak isteyen aileleri destekleyen bir kuruluşa veya gruba katılmayı düşünün. Hayatları boyunca her zaman teknolojiye güvenmek yerine sosyal becerilerini geliştirmelerine yardımcı olmak için (Ekransız Kidz için Ebeveynler gibi).

Çözüm

Çocuğunuzla teknoloji kullanımı hakkında konuşmanız ve ekranlarla sağlıklı bir ilişki geliştirmelerine yardımcı olmanız şiddetle tavsiye edilir. Buna karşılık, kendi ekran sürenizi sınırlamanıza ve teknoloji ile arkadaşlarınızla ve ailenizle sosyalleşme arasında daha sağlıklı bir denge kurmanıza yardımcı olabilirler.

About admin

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir