Sürekli açık olan bir telefonunuz var mı? Her şeyi yapmak için her zaman telefonunuzu mu kullanıyorsunuz? Eğer öyleyse, telefonunuzun kapanma sesinden rahatsız olan kişilerden biri de siz olabilirsiniz. Peki, sizin için durum buysa, farkında olmadan android bildirimlerini kullanıyor olma ihtimaliniz yüksek. Bildirimler gerçekten rahatsız edici olabilir ve hatta gününüzü mahvedebilir. Bu blog yazısında, android bildirimlerinizin sizi rahatsız etmesini engellemenin bazı yollarını tartışacağız.
Rahatsız Etmeyin Android’de Ne Yapmaz?
Bildirimler, yeni bir bildirim aldığınızda telefonunuzun çıkardığı sestir. Genellikle duyulabilir hale getirilirler ve çok gürültülü olabilirler. Bu nedenle, bir android telefonunuz varsa ve bildirimleri etkinleştirdiyseniz, bunları devre dışı bırakmak isteyebilirsiniz. Bu, bildirimlerin sesinin hayatınızı rahatsız etmesini engellemenize yardımcı olacaktır. Bu yazıda, android bildirimlerinizin sizi rahatsız etmesini önlemek için kullanabileceğiniz bazı yolları tartışacağız.
Android Bildirimlerinin Sizi Rahatsız Etmesini Nasıl Durdurursunuz?
1. Bildirimleri devre dışı bırakın
Android bildirimlerinizin sizi rahatsız etmesini engellemek için kullanabileceğiniz ilk seçenek bildirimleri devre dışı bırakmaktır. Bunu bildirim ayarlarına giderek yapabilirsiniz.
Bildirim ayarlarına gittiğinizde, bildirimler için bir geçiş göreceksiniz ve “Bildirimleri göster” diyecektir. İsterseniz bunu kapatabilirsiniz. Bildirimleri tekrar etkinleştirmek istiyorsanız, geri dönüp tekrar açmanız yeterlidir.
2. Rahatsız etmeyin veya DND gibi bir uygulama kullanın
Bildirimleri devre dışı bırakmak sizin için bir seçenek değilse, bildirimlerle aynı şeyi yapacak ancak sesleri duyulmayacak şekilde yapan başka uygulamalar da vardır. Android telefonlar için Rahatsız Etmeyin veya DND uygulamaları olarak adlandırılırlar. Bu uygulamalar, bildirimleri devre dışı bırakmakla benzer şekilde çalışır, ancak hayatınızı hiç rahatsız etmemek için telefonunuza bir bildirim gönderdiklerinde hiçbir ses çıkarmazlar. Bu uygulamalar ile bildirimleri devre dışı bırakmak arasındaki tek fark, bu uygulamaların bildirim ayarlarında bir geçiş seçeneğinin olmamasıdır. Bunun yerine, uygulamanın çalışması için basabileceğiniz bir düğme bulunur.
3. Bildirimleri telefonunuzdan kaldırın
Yukarıda belirtilen yöntemlerden herhangi birini kullanmak istemiyorsanız, bildirimlerinizin sizi rahatsız etmesini durdurmak için yapabileceğiniz bir şey daha var. Telefonunuza gelen tüm bildirimleri kaldırabilir ve ardından telefonunuzu yeniden başlatabilirsiniz. Bu, tüm bildirimlerin sonsuza kadar kaybolmasını ve artık sizi rahatsız etmemesini sağlayacaktır.
Android bildirimleri nasıl etkili bir şekilde kullanılır?
1. Kullanmakta olduğunuz uygulamalardan gelen bildirimleri kabul edin
Bir android telefonunuz varsa ve telefonunuza yüklediğiniz bazı uygulamalardan gelen bildirimleri kabul ettiyseniz, bu uygulamalardan gelen bildirimlerin olduğunu ve bunların da hayatınızı bozabileceğini bilmelisiniz. Bu durumda, bu uygulamalardan herhangi birinin sık bildirim gönderip göndermediğini kontrol ettiğinizden emin olun. Varsa, bu bildirimleri devre dışı bırakmak veya bunları kaldırmak daha iyidir.
2. Bildirim ayarlarını özelleştirin
Android telefonunuzdaki “Sistem Ayarları” uygulamanıza gidip “Bildirimler”i seçerek bildirim ayarlarını kolayca özelleştirebilirsiniz. Bu seçeneği seçtikten sonra, hayatınızı rahatsız edecek ne kadar bildirim mesajına izin verileceğini seçmenize yardımcı olacak bir dizi seçenek göreceksiniz. Her bildirim türü için belirli numaralar seçebilir ve her bildirim türü için bir sınır belirleyebilirsiniz. Bu şekilde sadece gerekli olan bildirimler geçecek ve diğer tüm bildirimler engellenecektir.
3. Belirli uygulamalardan gelen bildirimleri yoksay
Telefonunuzdaki belirli uygulamalardan gelen bildirimleri yok saymak mümkündür. Belirli bir uygulamadan gelen bir bildirimi yoksaymak istiyorsanız, o uygulamanın ayarlarına gidebilir ve ardından “Bildirimler”i seçebilirsiniz. Bu seçeneği seçtikten sonra, hayatınızı rahatsız edecek kaç tane bildirim mesajına izin verileceğini seçmenize yardımcı olacak bir dizi seçenek göreceksiniz. Her bildirim türü için belirli numaralar seçebilir ve her bildirim türü için bir sınır belirleyebilirsiniz. Bu şekilde sadece gerekli olan bildirimler geçecek ve diğer tüm bildirimler engellenecektir.
4. Telefonunuzdaki titreşim özelliğini kapatın
Bu, tüm bildirimlerin telefonunuzda sizi rahatsız etmesini engellemenin en kolay yollarından biridir. Titreşim özelliği etkinleştirilmiş bir android telefonunuz varsa, gelen tüm bildirimler telefonunuza geldiğinde titreşim sesi çıkarır, böylece sessiz modda veya Rahatsız Etmeyin modundan gelseler bile duyulabilirler. Telefonunuzdaki titreşim özelliğini kapatmak istiyorsanız, yapmanız gereken tek şey “Ayarlar” seçeneğini açmak ve ardından “Sesler ve bildirim” seçeneğini seçmek. Bu seçeneği seçtikten sonra, hayatınızı rahatsız edecek kaç tane bildirim mesajına izin verileceğini seçmenize yardımcı olacak bir dizi seçenek göreceksiniz. Her bildirim türü için belirli numaralar seçebilir ve her bildirim türü için bir sınır belirleyebilirsiniz. Bu şekilde sadece gerekli olan bildirimler geçecek ve diğer tüm bildirimler engellenecektir.
5. Öncelikli uygulama olarak bireysel bir uygulama ayarlayın
Telefonunuzda öncelikli uygulama olarak bireysel bir uygulama kurarak, ihtiyaç duyulduğunda diğer uygulamalardan daha fazla önem verilmesini sağlayabilirsiniz. Bir uygulama çok sayıda bildirim veya mesaj gönderirse, belirli bir uygulamayı öncelikli olarak ayarlamak daha iyidir, böylece bu mesajlar sessiz moddan veya Rahatsız Etmeyin modundan geldiklerinde ulaşamazlar.
Bildirimler neden sorun teşkil ediyor?
1. Bildirimler sizi diğer önemli şeylerden uzaklaştırır
Bildirimler büyük bir dikkat dağıtıcıdır ve telefonunuzdan gelen birden fazla bildiriminiz varsa birçok soruna neden olabilir. Bildirimleri yok sayarak veya telefonunuzdaki bildirim özelliğini kapatarak bu sorundan kurtulmanız mümkün.
2. Ne zaman mesaj veya arama alacağınızı bilmiyorsunuz
Bu, telefonunuza ne zaman çağrı veya mesaj alacağınızı bilmemekten daha büyük bir sorundur. Tüm gelen aramaları ve mesajları engellemek istiyorsanız, telefonunuzdaki tüm gelen arama ve mesaj seçeneklerini engellemek daha iyidir. Bu sayede sessiz moddan veya Rahatsız Etmeyin modundan geldiklerinde ulaşamayacaklar.
3. Önemli bir mesajın ne zaman geldiğini bilmiyorsunuz
Sizin için acil bir mesaj varsa, herhangi bir nedenle kaybolmaması için en kısa sürede kontrol etmeniz sizin için daha iyi olacaktır. Tüm gelen aramaları ve mesajları engellemek istiyorsanız, bunu mümkün olan en kısa sürede yapmak daha iyidir. Ancak, telefonunuzu uzun süre gözetimsiz bırakırsanız ve mesajları veya aramaları zamanında kontrol etmezseniz, önemli mesajları kaçırma ihtimaliniz vardır.
4. Önemli bir aramanın ne zaman geleceğini bilmiyorsunuz
Size gelen acil bir arama varsa, mümkün olan en kısa sürede zamanında kontrol edebilirseniz daha iyi olur. Tüm gelen aramaları ve mesajları engellemek istiyorsanız, bunu mümkün olan en kısa sürede yapmak daha iyidir. Ancak, telefonunuzu uzun süre gözetimsiz bırakırsanız ve aramaları veya mesajları zamanında kontrol etmezseniz, önemli aramaları kaçırma ihtimaliniz vardır.
5. Önemli bir mesajın ne zaman geldiğini bilmiyorsunuz
Sizin için acil bir mesaj varsa, kontrol ederseniz sizin için daha iyi olur.
SSS:
Birden fazla sosyal medya hesabım varsa ne olur?
Gelen tüm aramaları ve mesajları engellemek için, bunu mümkün olan en kısa sürede yapmak daha iyidir. Ancak, telefonunuzu uzun süre gözetimsiz bırakırsanız ve mesajları veya aramaları zamanında kontrol etmezseniz, önemli mesajları kaçırma ihtimaliniz vardır.
Bu, her tür mesajlaşma uygulamasında çalışır mı?
Evet. Bu uygulama WhatsApp, Telegram, Viber, Skype ve diğer birçok mesajlaşma uygulamasıyla uyumludur.
Bu, tüm arama türlerinde çalışır mı?
Evet. Bu uygulama normal, görüntülü ve sesli aramalarla uyumludur.
Bunu cep telefonu numaramla kullanabilir miyim?
Hayır. Bu uygulama, telefon numaranızla kullanılmak üzere tasarlanmamıştır. Yalnızca gelen aramaları ve mesajları engellemek için bir kişi listesi olarak kullanılması amaçlanmıştır.