Sızdıran Su Isıtıcısı Tehlikeli midir?

Çoğu durumda, ev sahipleri sızdıran bir su ısıtıcısının neden olabileceği sorunlardan habersizdir. Taşan tuvaletlerden taşan lavabo ve duşlara kadar sorunu çabucak halletmezseniz eviniz bataklığa dönüşecek. Sızdıran bir su ısıtıcısını değiştirmek, doğru yapmak için bilgi ve biraz uzmanlık gerektiren büyük bir girişimdir. Sızdıran su ısıtıcınızın gününüzü mahvetmemesini sağlamanın bazı yolları.

Sızdıran Su Isıtıcısı Tehlikeli midir?

Sızdıran bir su ısıtıcısı, evinizi su basmasına neden olabilecek ciddi bir sorundur, ancak her zaman acil bir durum değildir. Çoğu ev sahibi, sızdıran bir su ısıtıcısının neden olabileceği sorunların farkında değildir. Taşan tuvaletlerden taşan lavabo ve duşlara kadar sorunu çabucak halletmezseniz eviniz bataklığa dönüşecek. Sızdıran bir su ısıtıcısını değiştirmek, doğru yapmak için bilgi ve biraz uzmanlık gerektiren büyük bir girişimdir. Sızdıran su ısıtıcınızın gününüzü mahvetmemesini sağlamanın bazı yolları.

Sızdıran Bir Su Isıtıcısının İşaretleri

Sızdıran bir su ısıtıcısı aşağıdaki belirtilerle tespit edilebilir:

  • Sıcak su musluğundan damlayan bir musluk veya ince su akışı
  • Yüksek su faturaları
  • Evinizde bir küf kokusu
  • Şofbeninizin etrafında duran su
  • Su ısıtıcınızın yanında yerde su
  • Evinizin yakınında küf, küf veya mantar bulunması
  • Düz olmayan bir su ısıtıcısı
  • Şofbeninizden gelen yüksek bir gurglama sesi
  • Evinizde zayıf bir kükürt veya çürük yumurta kokusu
  • Şofbeninizde küf veya küf bulunması
  • Musluktan gelen renksiz veya yosunlu su
  • Şofbeninizin yanındaki havalandırma kanallarından gelen küf kokusu

Sorun Küçükken

Su Isıtıcı Sızdırıyorsa Ne Yapmalısınız? Adım adım

su ısıtıcısını değiştirme kılavuzu

  1. Öncelikle, su ısıtıcısının sızdırmadığından emin olmalısınız. Şofben sızdırıyorsa, zeminde bir su birikintisi veya hatta borudan biraz su geldiğini (özellikle lavabonuzun altındaysa) göreceksiniz. Evinizdeki her dolabı çıkarın ve sızıntı olup olmadığına bakın. Hala sızıntı belirtisi yoksa, evinizdeki tüm muslukları kapatın ve herhangi bir değişiklik olup olmadığını görmek için yaklaşık yarım saat bekleyin. Genellikle yarım saat sonra çoğu insan musluklarının tekrar damladığını fark eder. Bu olursa, sızıntı olmadığını bilirsiniz.
  2. Ardından, su ısıtıcınızdaki ana vanayı kapatmanız gerekir (bu genellikle evinizin yakınında bir musluğun yakınında bulunur). Bu vanayı kapattığınızda, evinizdeki diğer her şeyi de kapatır. Bu, bir sızıntı varsa duracağı anlamına gelir.
  3. Gazlı şofbeniniz varsa, şofbeninize giden gazı kapatabilirsiniz. Bu genellikle gazlı su ısıtıcınızın yanındaki bir düğmeyi çevirerek yapılır. Elektrikli şofbeniniz varsa, evinizin yakınında bir yerde bulunan şalter kutusunu kapatmanız gerekir.
  4. Şofbeninizde çalışmaya başlamadan önce, bunu yaparken evde kimsenin olmadığından emin olun. Evde elektrik varken (bir ışık düğmesi gibi) birisi bir şeye dokunursa, kendinizi elektrik çarpmasına hazırlıyor olabilirsiniz. Ayrıca, bu adımı yaparken evde evcil hayvan veya çocuk olmadığından emin olun, çünkü bir şeye dokunurlarsa ve elektrik çarparsa yaralanabilirler (prize dokunmak gibi).
  5. Bunun gibi herhangi bir işe başlarken daima koruyucu gözlük veya koruyucu gözlük ve eldiven kullanın (çoğu hırdavatçıda ucuza bulabilirsiniz). Bol eski giysiler giyin ki giysilerinize herhangi bir şey bulaşmadan dolaşabilesiniz. Ayrıca, çalışma sırasında oluşabilecek sızıntıları yakalamak için çok büyük bir kova veya su kovası bulundurun.
  6. Herhangi bir sıhhi tesisat üzerinde çalışırken, herhangi bir şeyi (şofbeniz gibi) açmadan önce daima ana vananızı kapatın. Bu, herhangi bir elektrik çarpmasının meydana gelmesini önlemenize yardımcı olacaktır.
  7. Ana vananızı kapattıktan sonra, şofbenin alt kısmındaki havalandırma borusunu çıkarın ve içinde herhangi bir çatlak veya delik olup olmadığına bakın (bu genellikle siyah plastik bir borudur) ve çatlak varsa yenisiyle değiştirin. hemen bir tane çünkü sıhhi tesisat sisteminizdeki zayıf noktalar (ve tehlikeliler). Delik yoksa, yine de yenisiyle değiştirin çünkü bu borular zamanla kırılgan hale gelir ve onlara bir şey çarptığında (birinin üzerlerine ağır bir şey düşürmesi gibi) kolayca kırılır.
  8. Evinizdeki tüm muslukları kapatarak evinizin elektriğini kesin. Ardından ısıtma sistemini (gaz veya elektrik) kapatın.
  9. Her şeyi kapattıktan sonra, su ısıtıcısını duvardan çıkarın ve yanlışlıkla düşürmemek için bir masaya veya başka bir yere koyun (bunu neredeyse bir kez yaptım).
  10. Şofbeninize bağlı tüm su hatlarını ve hortumları sökün ve eski veya hasarlı ise yenileriyle değiştirin. Ayrıca, çatlamış veya hasar görmüş olabilecek contaları da değiştirdiğinizden emin olun (bunlar genellikle lavabo altı gibi yerlerde bulunur).
  11. Tüm hatlarınızı ve hortumlarınızı değiştirdikten sonra, doğru ve sıkı takıldıklarından emin olduktan sonra yenilerini yerlerine yerleştirin (deliklerine kolayca geri dönmelidirler). Ayrıca hortumları deliklerine tekrar takmadan önce uçlarındaki gevşek bağlantıları da sıktığınızdan emin olun (bu, sızıntıların önlenmesine yardımcı olacaktır).
  12. Her şey doğru şekilde takıldıktan sonra, şofbeni tekrar açın ve evinizdeki musluklardan suyu açarak sızdırmadığından emin olun. Herhangi bir damlama veya sızıntı duymuyorsanız, yeni şofbeniniz düzgün çalışıyor demektir ve ana vananızı kapatabilirsiniz.

Sızdıran Su Isıtıcıları ile İlgili Genel Sorunlar

Sızdıran su ısıtıcıları, günümüz evlerinde yaygın bir sorundur. Eğer sizde varsa, şu belirtilerden bazılarını yaşıyor olabilirsiniz:

Su ısıtıcınız sızdırıyor

Yerde duran su var

  • tuvaletin taşmış
  • Lavabonun taşması
  • Duş almakta veya çamaşır yıkamakta sorun yaşıyorsanız
  • Normalden daha fazla su kullanıyorsunuz
  • Sıcak su ısıtıcınız düzgün ısıtmıyor
  • Normalden çok daha az sıcak su alıyorsunuz

Çözüm

Sızdıran bir su ısıtıcısı, eviniz için büyük bir sorun olabilir. Sızdıran bir su ısıtıcısıyla ilgili sorunlarınız varsa, işaretleri, sorunu nasıl çözeceğinizi ve sorun devam ederse ne yapacağınızı bildiğinizden emin olmanız önemlidir.

About admin

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir